Skip to Main Content

Ποιο είναι το κατάλληλο ντύσιμο για κάθε σωματότυπο!


Είτε παρακολουθείς διαρκώς τις τελευταίες εξελίξεις της μόδας είτε όχι, ξέρεις ότι κάθε χρόνο και κάθε εποχή οι τάσεις της μόδας αλλάζουν. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τις ακολουθείς για να είσαι στυλάτη.
Η πιο σημαντική συμβουλή που μπορεί να σου δώσει κανείς για να ντύνεσαι σωστά, είναι να επιλέγεις ρούχα που να αναδεικνύουν κατάλληλα το σωματότυπο σου. Δες αναλυτικά στον οδηγό που ακολουθεί, ποια σου ρούχα ταιριάζουν γάντι ανάλογα με το σχήμα του σώματος σου. Δες επίσης 67 Σύνολα με ρούχα για να αντιγράψεις φέτος το χειμώνα!
Ρούχα που αναδεικνύουν κάθε γυναίκα ανάλογα με το σχήμα του σώματος της

1) Σωματότυπος κλεψύδρα
Εάν ανήκεις στις γυναίκες με σωματότυπο κλεψύδρα, τότε το άνοιγμα των ώμων και των γοφών σου είναι σχεδόν ίδιο και η μέση σου είναι αρκετά λεπτή. Για να αναδείξεις λοιπόν το σώμα σου, το μόνο που δεν πρέπει σίγουρα να κάνεις είναι να φοράς oversized ρούχα που σε κρύβουν. Τόνισε τις καμπύλες σου φορώντας στενά παντελόνια που αγκαλιάζουν τη μέση και τους γοφούς σου.
Ιδανική επιλογή αποτελούν και τα μεσάτα φορέματα τα οποία μπορείς να συνδυάσεις με μια ζώνη γύρω. Επίσης, διάλεξε στενά φορέματα και ψηλόμεσες φούστες που αγκαλιάζουν το σώμα σου και αναδεικνύουν τις καμπύλες σου. Ιδανική επιλογή είναι και οι εφαρμοστές μπλούζες με V λαιμόκοψη. Απαραίτητο σε αυτή τη περίπτωση είναι ένα σουτιέν που αναδεικνύει το μπούστο σου.

2) Σωματότυπος ανεστραμμένο τρίγωνο
Εάν ο σωματότυπος σου ανήκει στην κατηγορία ανεστραμμένο τρίγωνο αυτό σημαίνει ότι ο κορμός σου είναι πιο ογκώδης από το κάτω μέρος του σώματος σου, δηλαδή από τους γοφούς σου, ενώ η μέση είναι ευδιάκριτη. Σακάκια και μπλούζες με βάτες, φουσκωτά μανίκια, βολάν καιφαρδιές ρίγες δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στις επιλογές σου.
Επέλεξε φούστες και παντελόνια που προσδίδουν όγκο στην περιοχή των γοφών σου. Αν δε, είναι και σε έντονα χρώματα ακόμα καλύτερα καθώς θες να τραβήξεις την προσοχή στο κάτω μέρος του σώματός σου. Ακόμη, επέλεξε μεγάλες τσάντες - και όχι φακέλους- ώστε να ισορροπήσεις το πάνω μέρος του σώματος σου.

3) Τριγωνικός σωματότυπος ή σωματότυπος αχλάδι
Εάν ανήκεις στις γυναίκες με τριγωνικό σωματότυπο (γνωστό και ως σωματότυπος αχλάδι) τότε πρέπει να κάνεις ακριβώς τα αντίθετα από ότι οι γυναίκες με σωματότυπο ανεστραμμένο τρίγωνο. Θέλεις να στρέψεις την προσοχή στον κορμό και όχι στους γοφούς σου. Για αυτό απέφυγε τα παντελόνια και τις φούστες που δίνουν όγκο, όπως ρούχα με τσέπες στην περιοχή των γοφών.
Ιδανικά είναι τα φαρδιά παντελόνια που δείχνουν τα πόδια σου πιο μακριά και λεπτά. Επιπλέον, προτίμησε τσάντες φακέλους ή αν επιλέξεις μεγάλες τσάντες καλό θα ήταν να έχουν κοντά λουριά ώστε να φτάνουν ακριβώς στη μέση σου και όχι στους γοφούς σου. Τέλος, προτίμησε μπλούζες με ψηλή και πιο πλατιά λαιμόκοψη που φαρδαίνουν τους ώμους σου.

 

4) Σωματότυπος μήλο
Οι γυναίκες με σωματότυπο μήλο έχουν στρογγυλεμένους ώμους, κοιλιά και γοφούς, μεγάλο μπούστο ενώ η μέση δεν είναι ευδιάκριτη. Εάν ανήκεις σε αυτό τον τύπο γυναίκας, είναι καλό να αποφύγεις ρούχα που τονίζουν την περιοχή γύρω από την κοιλιά καθώς και τις ζώνες ανεξαρτήτως μεγέθους.
Ακόμη, μπλούζες και πουκάμισα με μανίκια που τελειώνουν ακριβώς στο ύψος της κοιλιάς τονίζουν αυτή την περιοχή. Προτίμησε ρούχα με μακριά μανίκια. Ένας σημαντικός κανόνας είναι να αποφύγεις τις φούστες πάνω από το γόνατο καθώς έτσι στρέφεις την προσοχή στον πάνω μέρος του κορμού.
Επέλεξε maxi φούστες και μακριά φορέματα κάτω από το γόνατο καθώς και παντελόνια που δείχνουν τα πόδια σου πιο μακριά. Τα φαρδιά ριχτά φορέματα μπορεί μεν να καλύπτουν το σώμα σου αλλά δημιουργούν μια ισορροπία. Τέλος, ιδανικές για εσένα είναι μπλούζες με V λαιμόκοψη οι οποίες κάνουν τον κορμό σου να φαίνεται μακρύτερο.


Δες επίσης: 7 Στυλιστικά λάθη που προσθέτουν κιλά!
Βρήκες τον οδηγό αυτό χρήσιμο; Πες μου την άποψη σου στα σχόλια!
The post Ποιο είναι το κατάλληλο ντύσιμο για κάθε σωματότυπο! appeared first on ediva.gr.