Skip to Main Content

80s trend ομορφιάς που δεν θα ακολουθήσεις ποτέ

80s-trend-omorfias


Την δεκαετία του 80, οι περισσότερες γυναίκες έριχναν τεράστιες ποσότητες λακ στα μαλλιά τους προσπαθώντας να γίνουν οι πιο επαναστατικές παρουσίες στα εμπορικά κέντρα. Το make up ήταν σαν να απλωνόταν με σπάτουλα! Δεν είναι όμως μόνα αυτά τα 80s trend ομορφιάς που δεν θα ακολουθούσες ποτέ στη σημερινή εποχή!


Την φοβερή αυτή δεκαετία, όλες οι γυναίκες έγιναν ξανθές ενώ ασύμμετρες αφέλειες ήταν σχεδιασμένες για να δίνουν όγκο σε μαλλιά που διαφορετικά θα ήταν φυσιολογικά  και κάθε άλλο παρά στη θέση τους παρέμεναν χάρη στη λακ, όταν φυσικά το χτένισμα δεν ήταν αυστηρά η περμανάντ.


 


Trend ομορφιάς που δεν θα ακολουθήσεις για κανένα λόγο σήμερα


 


Τεράστια μαλλιά


mallia-me-ogko


 


Η αντίδραση στα φυσικά μακριά μαλλιά των χίπηδων ήρθε με τη μορφή ενός τεράστιου όγκου από μαλλιά στο κεφάλι των γυναικών την δεκαετία του 80. Ταχτενίσματααυτά δεν κολάκευαν τις περισσότερες γυναίκες.


Κυριαρχία των παστέλ χρωμάτων


pastel-80s-outfit


Το αθλητικό στυλ κυριάρχησε τριάντα χρόνια πριν, κάνοντας την καθημερινότητα να μοιάζει με επεισόδιο της σειράς Miami Vice, και τους απλούς ανθρώπους σαν πρωταγωνιστές της σειράς. Τα παστέλ χρώματα ήταν must, και φορέθηκαν σε υπερβολικό βαθμό.


Αφέλειες


afeleies


Η ηθοποιός Christina Applegate έπαιξε την κόρη στην διάσημη σειρά «Παντρεμένοι με παιδιά» και είχε όμορφα μαλλιά τα οποία δεν τα άλλαζε απλώς για να αποκτήσουν όγκο. Η μόνη λύση ήταν οι αφέλειες οι οποίες ήταν μοδάτες και έδιναν μία ψευδαίσθηση όγκου.


Contouring με χρώματα


lathi-sto-contouring


Αν και η Brooke Shields είναι μία από τις ομορφότερες γυναίκες της δεκαετίας του 80, το contouring που ακολούθησε και ήταν στην μόδα, υποτίθεται πώς τραβούσε την προσοχή στα ζυγωματικά. Η αλήθεια είναι όμως πως απλά κατάστρεφε το μακιγιάζ.


Ο κότσος δέντρο


paula-abdul-80s


Ο κότσος δέντρο, ήταν ένα hairstyle της δεκαετίας, το οποίο κανονικά μπορεί να χαρακτηριστεί χαριτωμένο και δείχνει ίσως μία ευχάριστη πλευρά της προσωπικότητας. Οκότσοςαυτός όμως λόγω του lifestyle της εποχής, δεν συνοδευόταν από τις ανάλογες εκφράσεις στο πρόσωπο, κάνοντας πολλές γυναίκες να δείχνουν άγριες με ένα παιδικό κότσο που ξεχώριζε στο κεφάλι τους.


Σκιές ματιών


cher-styling-makeup


Στα σχολικά μας χρόνια το περάσαμε κι αυτό. Αγοράσαμε μία παλέτα σκιών με την ελπίδα ότι θα δημιουργούσαμε υπέροχα look με διπλές και τριπλές αποχρώσεις. Συνήθως βέβαια χρησιμοποιούσαμε ένα ή δύο χρώματα μόνο. Οι γυναίκες της δεκαετίας του 80 βρήκαν τον τρόπο να χρησιμοποιήσουν όλα τα χρώματα της παλέτας στα μάτια τους.


Μαύρα φρύδια


madona-80s


Τα φυσικά φρύδια έχουν επανέλθει στην μόδα τα τελευταία χρόνια. Η διαφορά από το trend του 80 είναι ότι σήμερα τα φρύδια πρέπει να είναι απαραιτήτως τέλεια σχηματισμένα και να ταιριάζουν με το χρώμα των μαλλιών. Τότε τα φρύδια έμεναν φυσικά, πολλές φορές μαύρα (ενώ τα μαλλιά ήταν συνήθως ξανθά!) και τονίζονταν με μαύρο μολύβι ματιών.


Κεφάλι κράνος


princess-diana


Ο όγκος στα μαλλιά είναι υπέροχος όταν είναι σε φυσιολογικά επίπεδα. Οι γυναίκες όμως τότε έδιναν στρώσεις επί στρώσεων όγκου στα μαλλιά τους κάνοντας το χτένισμα να φαίνεται σαν κράνος! Τίποτα δεν μας κάνει να νοσταλγούμε αυτό το trend.


Ασύμμετρα κοντά κουρέματα


asymetra-konta-kouremata


Η επαναστατική δεκαετία, έκανε τα κορίτσια της εποχής να προσπαθούν πάρα πολύ για να ξεχωρίσουν. Τα ασύμμετρα κοντά κουρέματα του 80 όμως δεν ήταν σαν τα σημερινά. Ήταν ακανόνιστα σχήματα που δεν κολάκεψαν ποτέ ούτε τις διάσημες γυναίκες ούτε τις γυναίκες της διπλανής πόρτας.


Υπερβολή


joan-jett


Υπερβολή υπάρχει πάντα στην μόδα, όμως η μόδα την δεκαετία του 80 φημίζεται για αυτό. Έντονα μαλλιά, έντονα φρύδια, έντονο βάψιμο και ρούχα που δεν θα σκεφτόμασταν να βάλουμε ποτέ όλα μαζί, συμπλήρωναν το λουκ μίας από τις πιο ξέφρενες δεκαετίες που έχουν περάσει.


The post 80s trend ομορφιάς που δεν θα ακολουθήσεις ποτέ appeared first on ediva.gr.